Eltűnnek a lájkolók a Facebook oldalakról?!


Néhány hónappal a teljes dizájnváltás után a Facebook úgy döntött, hogy ismét hozzányúl a közösségi oldal arculatához, ezúttal azonban nem a személyes profilokat, hanem az oldalak megjelenését és funkcióit alakítja át.

Az egyelőre csak a fejlesztők és tesztelők számára biztosított felületen pedig nem nehéz észrevenni a legnagyobb változást, nyomtalanul eltűnt ugyanis az oldalak esetében legfontosabbnak tartott mérőszám, az oldalkedvelők jelzése. Miután az elmúlt években a közösségi oldal egyre mostohábban kezdett el bánni velük, az oldaltulajdonosok és szakemberek közül többen is azt feltételezték, hogy ez lehet az utolsó szög a rendszer koporsójában.

Úgy tűnik azonban erről nincs szó, a Facebook egyszerűen pontosabb számokat akar mutatni a felhasználóknak és a tulajdonosoknak is. Márpedig a cég szerint egyre gyakoribb, hogy az emberek miután kedveltek egy oldalt, leállítják annak követését, azaz nem kíváncsiak az onnan érkező posztokra.


Ezért a jövőben – várhatóan hónapokon belül – megszűnhet az oldalkedvelés rendszere, helyette pedig a követők számát láthatjuk majd.
További újdonságok a Facebook oldalaknál
☑ Újratervezett, finomított dizájn
☑ Az oldalak is saját hírfolyammal rendelkeznek
☑ Egyszerűbben válthatunk oldalaink és személyes profilunk között
☑ Kibővített elemzések
☑ Új biztonsági funkciók, amelyek feladata a spamkommentek és a botok kiszűrése lesz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük